Samsun'da 'Geçinemiyoruz' mitingi

Samsun, Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sinop, Tokat ve Trabzon’dan emekçiler miting alanında Buluştu.

Samsun'da 'Geçinemiyoruz' mitingi

Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sinop, Tokat ve Trabzon’dan Samsun’a gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri ‘Geçinemiyoruz’ mitingi gerçekleştirdi.

Karadeniz Bölgesi’nde 11 ilden Samsun’a gelen yüzlerce sendika üyesi “İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı… Geçinemiyoruz” pankartıyla yürüdü. İlkadım ilçesinde bulunan Gar Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydan’ında son buldu. Yürüyüşün ardından mitinge geçildi.

“ÖZELLEŞTİRMELER İPTAL EDİLSİN”

Burada konuşma gerçekleştiren KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Kamu emekçisi, işçisi, asgari ücretlisi, emeklisi, işsizi, kadını, EYT’lisi, küçük esnafı, çiftçisi hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. Akaryakıt ürünlerinde ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdükleri savaşlara hayır diyoruz” dedi.

Mitingde konuşan KESK Samsun Şube Sözcüsü Suat Yıldız ise “Özelleştirmelerin iptal edilmesini, enerji üretim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını, elektrik ve akaryakıttan ÖTV ve KDV’nin sıfırlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.