Saltanatı yık geleceği kazan: Sosyalist Liseliler Dergisinin yeni sayısı çıktı!

Sosyalist Liseliler dergisinin 31. sayısı alanlarda!

Saltanatı yık geleceği kazan: Sosyalist Liseliler Dergisinin yeni sayısı çıktı!

Liselerde eşitlik ve gelecek mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler Dergisi’nin 2022 mart sayısı ‘Saltanatı Yık Geleceği Kazan!’ başlığında çıktı.

31. sayısıyla liseli gençlikle sınıflarda ve meydanlarda buluşmaya başlayan Sosyalist Liseliler ‘Laik, Eşit ve Özgür Bir Ülke Mümkün’ diyor.

Liselerde eşitsizliklere, gericiliğe ve geleceksizliğe karşı mücadelesini sıra arkadaşlarıyla yükselten Sosyalist Liseliler, dergisiyle liseli gençliğin düzene ve siyasi iktidara ideolojik, politik ve kültür- sanat üretimleriyle yanıt ürettiği bir odak noktası olmaya devam ediyor.

Sosyalist Liseliler Dergisi’nin yeni sayısının içeriğinin özeti:

‘’Memleket’’ bölümünde düzen partilerinin iktidarından muhalefetine, halkın sorunlarının çözüm üretemediği üzerinde durulmuş, sosyalizmin ülkemizin sorunlarının tek çözümü olduğu ifade edilmiş.

‘’Kızıl Kara’’ bölümünde kapitalizmde medya- sermaye ilişkilerinin bir tahlili yapılmış, gazetecinin aydın sorumluluğuna değinilmiş.

‘’Anlatıyoruz’’ bölümünde ‘Toplumsal Sistemler’ başlığı altında ilkel toplumlardan, sosyalist topluma kadar toplumsal sistemler bir incelemeye tabi tutulmuş.

‘’Tarihten İzler’’ bölümünde Sovyetler Birliği ulusal kahramanı Zinaida Portnova’nın yaşamı anlatılmış.

‘’Eğitim’’ bölümünde geçtiğimiz ay üniversite sınavlarında baraj puanlarının kaldırılma nedenini inceleyen ‘Baraj Puanının Kaldırılması Ne Anlama Geliyor?’ başlıklı yazı yerini almış.

‘’Kültür- Sanat’’ bölümünde ‘Bertolt Brecht: Savaş Karşıtı Güçlü Bir Ses’ başlıklı yazıda Bertolt Brecht’in yaşamından kesitler ve toplumsal olaylara duyarlı bir şaire nasıl dönüştüğü anlatılmış.

‘’Sizden Gelenler’’ bölümündeyse ‘Meslek Liselerindeki Sömürü’ başlığı altında meslek liselilerin sorunlarına değinilmiş.

Derginin arka kapağında Karl Marx’ın ‘’Proletayanın zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yok, kazanacakları bir dünya var. Bütün ülkelerin işçileri, birleşin!’’ sözü bulunuyor.

Dergiye ulaşmak ve Sosyalist Liseliler’in çalışmalarından haberdar olmak için Twitter, Instagram ve Facebook hesaplarını takip edebilir veya +90 533 424 5334 no’lu telefonla iletişime geçebilirsiniz.