Sağlık emekçisi Ömür Erez öldürüldü

İstanbul Kartal'da, 20 suç kaydı bulunan Rahmi Uygun isimli bir kişi, hemşire Ömür Erez'i öldürdü. Daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edilen Uygun'u arama çalışmaları devam ediyor.

Sağlık emekçisi Ömür Erez öldürüldü

İstanbul Kartal’da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez (33) silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi.

Silahla içeriye giren Rahmi Uygun (39), Ömür Erez’in başına ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun kaçarak uzaklaştı.

Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis, emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi.

YAKALANDI

Polis ekipleri, Bağcılar’da Uygun’u yakaladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, hemşire Ömür Erez’i öldüren Rahmi Uygun’un “Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik”ten suç kaydı bulunduğunu açıkladı.

FAHRETTİN KOCA: CEZASINI ÇEKECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kartal’da, Aile Sağlığı Merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek” ifadelerini kullandı.