Rusya'ya ambargo uygulayan şirketlere Rusya'dan yanıt: Şirketlerin mal varlıkları kamulaştırılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'ya açtığı savaş neticesinde faaliyetlerini durduran 59 şirkete el koyacağı iddia edildi.

Rusya'ya ambargo uygulayan şirketlere Rusya'dan yanıt: Şirketlerin mal varlıkları kamulaştırılacak

ShiftDelete’de yer alan bilgilere göre, Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Rusya, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından başlatılan ekonomik ve teknolojik yaptırımlara karşı sessizliğini koruyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde tüm dünyaya yaptığı çağrıda Rusya’nın dışlanmaması gerektiğini söylemişti.

Rusya, ülkede faaliyetlerini durduran 59 şirketin mal varlığına el koyarak kamulaştıracağı iddia edildi.

Son günlerde ortaya çıkan raporlar, Rus hükümetinin Rusya’ya karşı cephe alan, faaliyetlerini geçici olarak askıya alan ve süresiz olarak durdurduğunu söyleyen şirketleri kamulaştırmayı düşündüğünü söylüyor. Hatta iddialara göre mal varlıklarına da el koyabilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin perşembe günü hükümet yetkilileriyle olan görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon sebebiyle ülkede faaliyetlerini durduran şirketlere dış yönetim getirmeyi söylediği iddia edildi Bahsi geçen şirketler arasında Apple, Microsoft, IKEA, IBM ve McDonald’s gibi şirketler de var.

İlgili konuşmada Putin’in “Üretimini durduracak olan şirketlere karşı kararlı hareket etmemiz gerekiyor. Bu yüzden dış yönetimi devreye sokmak ve sonra bu işletmeleri çalışmak isteyenlere devretmek gerekiyor” dediği iddia edildi.