Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Suriye harekatından vazgeçin

Türkiye'nin Suriye topraklarında yeni bir harekat düzenlemesinin Moskova tarafından olumlu bulunmadığını söyleyen Lavrentyev, Ankara'ya sorunu barışçıl yoldan çözme çağrısı yaptı.

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: Suriye harekatından vazgeçin

Kazakistan’ın başkenti Nursultan, Rusya, Türkiye ve İran’ın garantör olduğu ve Suriyeli tarafların masada yer aldığı Astana formatındaki görüşmelerin 18. turuna ev sahipliği yapıyor.

Görüşmelerin başında açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev Suriye’de sahada cereyan eden durumu ele alacaklarını belirterek “Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı Suriye’nin kuzeyindeki Kürt oluşumlara karşı bir askeri harekat düzenleme planları ışığında özellikle önem taşıyor. Bunun olumsuz bir adım olduğunu, ülkede durumun istikrarsızlaşmasına, terörün tırmanmasına ve yeni bir çatışma dalgasına yol açabileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrentyev, Moskova’nın Ankara’yı bu adımdan vazgeçmeye ve Türkiye’yi endişelendiren sorunları diplomasi yardımıyla çözmeye çağırma niyetinde olduğunu kaydederek, Rusya’nın her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu vurguladı.