Rusya'dan Neo-Nazi'lerin Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırı girişimine ilişkin açıklama

Rus vekil Mihail Şeremet, Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminin Kiev rejimi için yıkıcı sonuçları olacağını belirtti.

Rusya'dan Neo-Nazi'lerin Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırı girişimine ilişkin açıklama

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Kırım milletvekili Mihail Şeremet, Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminin Kiev rejimi için bir daha asla toparlanamayacakları bir yıkımla sonuçlanacağını söyledi.

Sputnik’e konuşan Şeremet, “Ukraynalı aşırı milliyetçilerin Kırım Köprüsü’ne saldırma girişimi, Kiev’in karar alma merkezlerine, askeri altyapısına ve silah lojistik kanallarına yıkıcı bir darbe ile sonuçlanacaktır. Kiev rejimi provokasyonuna asla bir daha toparlanamayacağı bir yanıt alacak” dedi.

Kırım Köprüsü ve Kırım’ın altyapısının iyi bir şekilde korunduğuna vurgu yapan Rus vekil, “Kırım’a yönelik provokasyonun sorumlularından biri de Ukrayna’ya ölümcül silah sağlayan ABD olacaktır. Rusya düşmanlarına karşı nazik davranmayacak. Mümkün olan tüm sınırları aşı ABD yetkililerine hadlerini bildirecek imkanlarımız var” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, ‘teknik imkanlar oluşur oluşmaz Kırım Köprüsü’nü havaya uçuracaklarını’ söylemişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı da benzer bir açıklama yapmıştı.