Rusya: Yapılması gereken tek bir şey var!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus lideri ile görüşmesi sonrası basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna krizine ilişkin, krizin çözümünde Kiev'in yapması gereken tek şeyin masaya oturmak olduğunu söyledi.

Rusya: Yapılması gereken tek bir şey var!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kremlin’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider basın toplantısı düzenledi.

Putin, Ukrayna’yı sistematik olarak ateşkesi ihlalle suçlayarak, “Kiev’in yapması gereken tek şey Donbass ile müzakere masasına oturmak ve anlaşmazlığın bir çözümü üzerinde anlaşmak, ne kadar erken olursa o kadar iyi” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca “Ukrayna yönetimi sürekli gerilimi körüklüyor. Donbass’ta gerilimin yükseldiğini görüyoruz, Minsk anlaşmasının uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

“Rusya’ya karşı yaptırımlar her halükarda uygulanacak” diyen Putin, “Yaptırımların amacı Rusya ve Belarus’un gelişimini engellemek ve haksız rekabet oluşturmak” dedi.

Rusya ile ortak tatbikatı gerçekleştiren Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise tatbikatların açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Lukaşenko Rusya ile ortak tatbikatların yakında sona ereceğini ifade ederek, “Tatbikatlarımız yakında sona erecek. Olası bir saldırının geri püskürtülebileceğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.