Rusya: Odessa bölgesinde ABD ve Avrupa'dan gelen silahların olduğu bir hangar imha edildi

Konaşenkov, Odessa bölgesinde yer alan askeri havaalanında ABD ve Avrupa'dan gönderilen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangarın yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildiğini açıkladı.

Rusya: Odessa bölgesinde ABD ve Avrupa'dan gelen silahların olduğu bir hangar imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü özel askeri operasyona dair yeni bilgiler aktardı. Konaşenkov, “Odessa bölgesinde bir askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangar, yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildi, ayrıca iniş-kalkış pisti de tahrip edildi” diye konuştu.

Konaşenkov ayrıca Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusunun 7 tesisini vurduğunu, vurulan hedeflerin arasında insan gücü ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı 4 bölge, ayrıca DHC’nin (Donetsk Halk Cumhuriyeti) Berezovoye yerleşim bölgesinde ve Harkov bölgesinde füze-topçu silah ve mühimmatın bulunduğu 3 depo bulunduğunu kaydetti.

Konaşenkov, Rusya’ya ait taktik uçaklar ile Artemovsk ve Zaporojye bölgelerinde Ukrayna’ya ait 2 adet S-300 hava savunma sisteminin imha edildiği bilgisini de verdi.