Rusya Facebook'a erişimi kısıtlama kararı aldı

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), bugünden itibaren Facebook’a erişimi kısmen kısıtlayacaklarını duyurdu.

Rusya Facebook'a erişimi kısıtlama kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güneydoğu Ukrayna’daki Donbass bölgesine askeri operasyon kararı almasının ardından “Rusya – Ukrayna savaşı” sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sputnik’in haberine göre, Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), bugünden itibaren Facebook’a erişimi kısmen kısıtlayacaklarını duyurdu. Kurum, Facebook’un temel insan hak ve özgürlüklerini, Rusya vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini ihlal ettiğine karar verildiğini belirtti.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu açıklaması:
25 Şubat’ta Başsavcılık tarafından Dışişleri Bakanlığı’yla mutabakat dahilinde, Facebook’un temel insan hak ve özgürlüklerini, Rusya vatandaşlarının hak ve özgürlüklerine yönelik ihlal eden bir sosyal ağ olduğuna karar verildi. Başsavcılığın kararına uygun olarak 25 Şubat 2022’den itibaren Facebook’a erişimin kısmen kısıtlanmasına karar verildi.