Rusya: Ekonomik yaptırımlara karşı hazırlıklıyız

ABD ve AB'nin ekonomik yaptırım açıklamalarına Rusya'dan cevap geldi.

Rusya: Ekonomik yaptırımlara karşı hazırlıklıyız

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sabah saatlerinde başlattığı askeri operasyona karşı, başta ABD ve Avrupa Birliği olmak üzere birçok açıklama yayınlanmış ve  Rusya’ya  “ekonomik yaptırım” tehdidinde bulunulmuştu.

Rusya Hükümeti bu açıklamalara karşı  bir açıklama yayınlayarak “Rusya, yaptırımlar ve dış tehditler karşısında finansal sistemin istikrarını sağlamak için yeterli finansal kaynağa sahiptir” dedi.

“Rusya Hükümeti, finansal piyasaları ve bireysel şirketleri olası yaptırımlardan ve diğer tehditlerden korumak için önlemler ve net planlar geliştirmiştir. Bu çalışmanın bir parçası olarak, yaptırımların uygulanmasının sonuçlarının simülasyonları gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak, net eylem planları oluşturuldu. Mali piyasa ve en büyük şirketler, bunların uygulanması için tamamen hazırdır” denildi.

Ve ayrıca Rusya Hükümeti, Maliye Bakanlığı’nın ve Rusya Merkez Bankası’nın birlikte finansal piyasalardaki durumu yakından izlemeye devam edeceğini ve gerektiği takdirde finansal istikrarı korumak için ek önlemler alacağını bildirdi.