Rusya BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: Donetsk'e yapılan saldırı insancıl hukukun ihlalidir

Nebenzya'nın açıklamasında “Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gerçekleştirdiği saldırı, uluslararası insancıl hukukun ciddi bir ihlali olmakla birlikte, bir terör eylemi ve sivillere yönelik bir savaş suçu” ifadesine yer verildi.

Rusya BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: Donetsk'e yapılan saldırı insancıl hukukun ihlalidir

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Ukrayna ordusunun Donetsk şehrine Toçka-U füzesiyle saldırmasının uluslararası insancıl hukukun ihlali olduğunu, terör eylemi ve askeri suç olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre Rusya Daimi Temsilciliği’nin BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul’da yaydığı resmi belge metninde, “Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gerçekleştirdiği saldırı, uluslararası insancıl hukukun ciddi bir ihlali olmakla birlikte, bir terör eylemi ve sivillere yönelik bir savaş suçu” ifadesine yer verildi.

Metinde, Kiev rejiminin Toçka-U füzesinin Rus ordusu tarafından fırlatıldığı yönündeki iddiaların yalan olduğu belirtilirken, “Şunu kaydetmek gerekir ki, Rus ordusunun hizmetinde Toçka-U füzeleri yok” denildi.