Rusya: Biden'ın oğlu Ukrayna'da biyolojik silah laboratuvarlarını finanse ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın yönetimineki vakıf Ukrayna'da biyoloıjik silah çalışmalarını finanse ediyor denildi.

Rusya: Biden'ın oğlu Ukrayna'da biyolojik silah laboratuvarlarını finanse ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da olduğunu öne sürdüğü biyolojik laboratuvarlarla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu laboratuvarların finansörünün ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden olduğunu iddia etti.

SOROS VAKFI’DA İŞİN İÇİNDE

Rus ordusuna bağlı Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov düzenlediği basın toplantısında “Söz konusu yapıların, mevcut ABD yönetimine yakın Hunter Biden’ın yönetimindeki yatırım vakfı Rosemont Seneca tarafından finanse edilmesi dikkati çekiyor. Fonun mali kaynakları 2 milyar 400 milyon dolar değerindedir. Aynı zamanda bu vakfın, ‘Black and Veach’ ve ‘Metabiota’ şirketleri dahil Pentagon’un biyolojik laboratuvarları için en büyük ekipman tedarikçileri ile bağlantıları var. Programın büyüklüğü etkileyici. Askeri departmana ek olarak, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı, George Soros Vakfı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi uygulamada doğrudan yer almakta. Tüm bu faaliyetler Pentagon’un tam kontrolü altında yürütülmektedir” dedi.