Rus ordusuna sınır ötesi operasyon yetkisi

Rusya lideri Vladimir Putin, 2014'te imzalanan Minsk Prorolokü için "Bu anlaşma aslında Rusya, DHC ve LHC’yi tanımadan çok önce Kiev tarafından öldürüldü" diye konuştu.

Rus ordusuna sınır ötesi operasyon yetkisi

Rusya Federasyon Konseyi’nde, Putin’in Rusya askerinin yurt dışında görevlendirilmesine izin veren başvurusu görüşüldü.

Görüşme sonrasında oylanan başvuru, 153 senatörün oyuyla kabul edildi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Federasyon Konseyi, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin Rusya Federasyonu toprakları dışında kullanılması için uluslararası hukukun genel kabul görmüş ilke ve kuralları temelinde, Rusya Devlet Başkanı’na onay vermeye karar verir.”

PUTİN: MİNSK ANLAŞMASI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gazetecilerin sorularını yanıtlarken 2014’te yürürlüğe konan ve ateşkesi temel alan Minsk Anlaşması için “Ukrayna yönetimi, alenen Minsk Anlaşması’nı uygulamayacaklarını açıkladı. Rusya, Donbass halkına yönelik soykırıma daha fazla müsamaha gösteremezdi. Minsk Anlaşması aslında Rusya, DHC ve LHC’yi tanımadan çok önce Kiev tarafından öldürüldü” dedi. Putin “Avrupa, Kiev’i Minsk Anlaşmasını uygulamaya zorlamakta başarısız oldu. Bu yüzden DHC ve LHC’yi tanımaktan başka çaremiz kalmadı. Evet, Minsk Anlaşması artık yok. DHC ve LHC’yi tanıdık” diye konuştu.