Resmi belgeler AKP'li Poyraz'ı yalanladı

AKP’li Belediye Başkanı Poyraz, park alanında “betonarme” bir yapı olmayacak dese de resmi belgeler Poyraz’ı yalandı.

Resmi belgeler AKP'li Poyraz'ı yalanladı

İstanbul’daki AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin yurttaşların itirazına rağmen Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve deprem toplanma alanı da olan ilçenin en büyük ikinci parkında başlattığı inşaat çalışması 5’inci gününde sürüyor. Yurttaşların şantiyeye dönen park alanının kapısında başlattığı nöbette 5’inci güne girilirken park alanında ise iş makineleri çalışmaya devam ediyor. İnşaat alanına çevrilen park alanını ise onlarca polis koruyor.

AKP’li Çekmeköy Belediyesi Başkanı Ahmet Poyraz ise yaptığı açıklamada, “Toplam 6 bin 837 metrekarelik park alanının 2 bin 696 metrekarelik kısmına semt pazarı yapılacak” ifadelerini kullandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Poyraz açıklamasında, “Bu alanda betonarme bir imalat yapılmayacağından etrafı açık şekilde yeşil alanları ile birlikte kullanılacağı için deprem toplanma alanı olarak da kullanılmaya devam edilecektir” dese de AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin söz konusu alan için düzenlediği ihale dosyasında park alanına “betonarme” yapı inşa edileceği belirtiliyor.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.