Referandumdaki 'evet' oylarında şaibe mi var?

Polimetre’nin konuyla ilgili analizini paylaşan Özkan, "Analiz, 104 ilçede normalden fazla evet oyunun 2 milyondan yüksek olduğunu kanıtlıyor. Oysa YSK’ye göre 1 milyon 122 bin 317 oy farkıyla EVET kazandı. Buralarda muhalefet önlem alabilseydi en az 433 bin farkla HAYIR sonucu çıkacaktı" dedi.

Referandumdaki 'evet' oylarında şaibe mi var?

Yerel seçimler döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, Türkiye tarihinin en şaibeli seçimlerin; 16 Nisan 2017’de yapılan sistem değişikliği oylaması olduğunu söyleyerek, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 2,5 milyon mühürsüz oyu geçerli saydığını hatırlattı.

Polimetre’nin konuyla ilgili analizini paylaşan Özkan, “Analiz, 104 ilçede normalden fazla evet oyunun 2 milyondan yüksek olduğunu kanıtlıyor. Oysa YSK’ye göre 1 milyon 122 bin 317 oy farkıyla EVET kazandı. Buralarda muhalefet önlem alabilseydi en az 433 bin farkla HAYIR sonucu çıkacaktı” dedi.

Özkan, Cumhuriyet gazetesinde kaleme aldığı yazısına şöyle devam etti:
“Bugün yaşadığımız sorunların temel sebebi 2017 referandumuyla gayri meşru şekilde inşa edilmiş olan ‘otoriter gecekondu rejim’dir. Bu rejim değişmeden Türkiye düzlüğe çıkamaz. Ama demokrasiye ulaşmak için öfkelenmek veya kızmaktan fazlasını yapmalıyız. Hem sakin ve sabırlı hem de cesur olabilmeliyiz. Bu rejimden kurtulmak için demokrasi güçlerini birlikte çalışmaya zorlamalıyız. Bu 104 ilçe dahil ulusal çapta seçim güvenliği yapısı kurulması için muhalefete destek olmalıyız. Yoksa demokrasi ve özgürlük hepimiz için sadece bir rüya olacak!”