Rant kapısı yol projeleri ihaleye çıktı

Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi ile Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihale ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Rant kapısı yol projeleri ihaleye çıktı

Sermayeye rant kapısına dönüşen ve çoğu verimsiz olan kamu özel işbirliği projelerinden ikisi için daha ihaleye çıkıldı. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi ile Antalya-Alanya Otoyolu projesinin ihale ilanları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Döviz garantili ve Avrupa Birliği enflasyonuna endeksleneceği iddia edilen Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’nin ihalesi kapalı teklif alma yöntemiyle 25 Ağustos tarihinde yapılacak.

24 Ağustos’ta yapılacak Ankara-Kırıkkale ve Delice Otoyolu ihalesi de kapalı teklif alınarak gerçekleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Antalya-Alanya Otoyolu’nun, 84 kilometre uzunluğunda 2×3 şeritli otoyol ve 38 kilometre 2×2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere 122 kilometre olacağı bildirildi. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu da 101 kilometre otoyol ve 19 kilometre bağlantı yolu olmak üzere, toplam 120 kilometre uzunluğunda olacak.