Sosyalist Güç Birliği: Türkiye'nin devrimci seçeneği

Sosyalist Güç Birliği: Türkiye'nin devrimci seçeneği

07-09-2022 22:42

Sosyalist Güç Birliği, Türkiye’de emekçi sınıflar açısından ciddi bir umut oldu. Biz de Pusula’mızı “Ülkemizin geleceğine birlikte sahip çıkıyoruz” sloganıyla kuruluşunu ilan eden Sosyalist Güç Birliği’ne ayırdık.

Devrim Hareketi, SOL Parti, Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) öncülüğünde kurulan ve bir dizi ilerici aydının destek verdiği Sosyalist Güç Birliği, Türkiye’de emekçi sınıflar açısından ciddi bir umut oldu. Biz de Pusula’mızı “Ülkemizin geleceğine birlikte sahip çıkıyoruz” sloganıyla kuruluşunu ilan eden Sosyalist Güç Birliği’ne ayırdık.

İlk yazımız Neşe Deniz Babacan tarafından kaleme alınırken, “Türkiye’nin devrimci seçeneği” başlıklı yazıda güç birliğinin emekçiler açısından anlamı değerlendirildi. Ali Ateş tarafından yazılan “Sosyalist siyasetin bağımsız odağı: Sosyalist Güç Birliği” başlıklı ikinci yazımızda ise sosyalizmin bağımsız hattının ne olduğu irdelendi. Üçüncü ve son yazımız ise Gökmen Kılıç imzasını taşırken, “Düzenin aritmetiği ve solun ilkeleri” başlıklı yazıda güç birliğinin programı mercek altına alındı.

Herkese iyi okumalar…