Sağın dört hamaseti: Abdülhamit, Vahdettin, Menderes, Özal

Sağın dört hamaseti: Abdülhamit, Vahdettin, Menderes, Özal

10-12-2022 10:22

Abdülhamit, Vahdettin, Menderes ve Özal sağın bayrak edindiği dört isim. Biz de Pusulamızda sağın bayrak edindiği 4 ismi konu edindik.

Türkiye sağı, özellikle milliyetçi, dinci ve muhafazakâr kesimler, tarihsel bazı isimler üzerinden hamasetle siyaset yürütmektedir. AKP eliyle kurulan yeni rejim, Cumhuriyet dönemini 90 yıllık parantez olarak görüp, Osmanlı’ya yeniden dönüşün hayalini kuruyor. Kendilerine bir kök ve gelenek ararken tarihi eğip bükmek bir yana tamamen değiştirerek yeni bir tarih yazıyorlar. Abdülhamit, Vahdettin, Menderes ve Özal sağın bayrak edindiği dört isim. Biz de Pusulamızda sağın bayrak edindiği 4 ismi konu edindik.

İlk yazımız Aren Karaelmas tarafından kaleme alınan “Abdülhamit’ten geriye kalan: Baskı ve sansür” başlıklı yazı. İkinci yazımız hemen sonrasında Vahdettin üzerine bir tarih yazısı denemesi. “Vahdettin’den kahraman çıkmaz” başlıklı yazı Harun Özgür tarafından kaleme alındı. Menderes’i konu edinen yazımız ise Ceren Soner tarafından yazıldı. “5’inci ayın 5’inci günü saat 5’te Kızılay’da…”. Ve son yazımız Gülin Kara tarafından kaleme alındı: “Çankaya’nın şişmanı işçi düşmanı!”. İyi okumalar…