AKP'nin 5. kol faaliyetleri

AKP'nin 5. kol faaliyetleri

21-11-2022 11:54

Bu ‘kurumlar’ hem AKP’nin iktidarını koruma altına alırken, hem de ranttan payını alıyor. Biz de bu hafta Pusula’mızı AKP’nin 5. Kol faaliyetlerine ayırdık.

AKP iktidarını korumak için her yolu deniyor. Bu adımlardan bir tanesi de 5. Kol faaliyetleri olarak kodlanabilecek, doğrudan iktidarın müdahalesi ile oluşturulan kuruluşlar. Bu ‘kurumlar’ hem AKP’nin iktidarını koruma altına alırken, hem de ranttan payını alıyor. Biz de bu hafta Pusula’mızı AKP’nin 5. Kol faaliyetlerine ayırdık.

“AKP’nin milisleri” başlığıyla yayımlanan ilk yazımız Nevzat Kalenderoğlu imzasını taşıyor ve AKP’nin sokak gücünü inceliyor. İkinci yazımı ise Neşe Deniz Babacan kaleme alırken, “SADAT: AKP’nin gölge ordusu” başlıklı yazıda gündemdeki yerini koruyan SADAT’ın misyonu değerlendiriliyor. Alev Doğan’ın imzasını taşıyan “Pelikan’ın gagası nereyi eşeliyor” başlıklı üçüncü yazımız ise bu aralar AKP içerisindeki kavgayla fazlasıyla meşgul olan Pelikancıları konu ediniyor. “Gençliğe ve eğitime değil, düzene ve iktidara hizmet” başlıklı ve Evrim Saldıran imzalı dördüncü ve son yazımız ise TÜRGEV, TÜGVA ve Ensar gibi eğitim alanına müdahale eden kurumları inceliyor. Herkese iyi okumalar…