25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25-11-2022 12:07

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bu hafta Pusula’mızda bu başlığa yer verdik.

AKP’nin iktidar olduğu 20 yıllık süreçte kadına yönelik şiddetin ciddi boyutlarda arttığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Son olarak İstanbul Sözleşmesi’ni iptal eden AKP, bu hamlesi ile kadına yönelik şiddet de meşrulaştırmış oldu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bu hafta
Pusula’mızda bu başlığa yer verdik.

Ezgi Oral tarafından yazılan “AKP’li yıllarda kadına yönelik şiddetin bilançosu” başlıklı ilk yazımız son yirmi yılda artan kadın cinayetlerini verilerle ortaya koyarak kadına yönelik şiddetin değişen boyutlarını ortaya çıkarıyor. Deniz Çelik tarafından kaleme alınan ikinci yazımız ise “AKP’nin İstanbul Sözleşmesi ile imtihanı” başlığını taşıyor. “Siyasal İslam’ın ‘kutsal aile’si: Gericilik, şiddet ve sömürü sarmalında kadınlar” başlığını taşıyan üçüncü yazımız ise aile kavramı üzerinden dönen tartışmaları ele alıyor. Yazımız Sema Aydın tarafından kaleme alındı. Son yazımız ise Gürseli Kara tarafından kaleme alındı, yazımız “Tüm zamanların en çok dehşete düşüren korku ve gerilim filmleri” başlığını taşıyor.

İyi okumalar…