Prof. Dr. Bilsay Kuruç'tan emperyalizmin hikâyesi

"Dünden bugüne emperyalizmin hikâyesi" başlıklı söyleşide Kuruç, emperyalizme nasıl bakılması gerektiği, emperyalizmin tarihsel süreç içerisindeki gelişimini ve gelecek süreci anlattı.

Prof. Dr. Bilsay Kuruç'tan emperyalizmin hikâyesi

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin Mayıs sayısı “Emperyalizm yol arıyor” dosya konusu ile okuyucuyla buluştu. Mayıs sayısının dosya konusu kapsamında Prof. Dr. Bilsay Kuruç ile bir röportaj gerçekleştirilirken, Can Aykaş ve Cengiz Kılçer’in gerçekleştirdiği “Dünden bugüne emperyalizmin hikâyesi” başlıklı söyleşide Kuruç, emperyalizme nasıl bakılması gerektiği, emperyalizmin tarihsel süreç içerisindeki gelişimini ve gelecek süreci anlattı.

Söyleşiden

(…)1914’ten önce de emperyalizm vardı. Lenin’in farklılığı, emperyalizm içinde bir devrimci filizlenmenin de başlayabildiğini, yani sistemin kendi kendini büyütürken kendi içinde kendine yabancı, kendine ters bir dokunun da gelişmesini yarattığını görmesi. Bu sistemin içinde bir karşı damar gelişiyor. Bir devrimci damar. Fikri üstünlüğü şurada, bu damarın bir devrime nasıl varacağının metodolojisini yaptı.(…)

Yeni Ülke dergisine ulaşmak ve söyleşinin tamamını okumak için