Polis, DEVA'lı vekilin üzerine yürümüştü: AKP'den 'sürpriz' tepki

AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ankara'da bir polisin DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu'nun üzerine yürümesine tepki gösterdi.

Polis, DEVA'lı vekilin üzerine yürümüştü: AKP'den 'sürpriz' tepki

Ankara Kızılay’da, daha önce polis baskınlarıyla defalarca tabelası ve adı değişen Saab Cafe’nin yeni tabelasının “açılış töreni”ne polis müdahale etti.

Açılış sırasında Somalili işletmecilere destek için orada bulunan DEVA Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, polisin bu isteğinin hukuksuz olduğunu savunarak karşı çıktı.

Yeneroğlu’nun itirazı üzere emniyet amiri olduğunu söyleyen bir polisle sözlü tartışma yaşandı. Emniyet amiri, Yenereoğlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı videoda “Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş, milletvekiliymiş…” derken görüldü.

Tartışma konusu haline gelen görüntülere AKP içerisinden de dikkat çeken bir tepki geldi. AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Dün İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.