Peş peşe çekiliyorlar: 'Biz bu ihalede yokuz'

AKP'ye yakınlığıyla bilinen, 'ihale şampiyonu' beş şirketin bazı yeni kamu ihalelerine girmek istemediklerini dile getirdikleri belirtiliyor.

Peş peşe çekiliyorlar: 'Biz bu ihalede yokuz'

AKP iktidarıyla birlikte kamu ihalelerinin vazgeçilmez kazananları haline gelen müteahhitlik şirketleri Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon’un son dönemde yeni projelere talip olmaktan kaçındığına dair dikkat çeken yeni bilgiler aktarıldı.

Fox TV‘de yayınlanan Orta Sayfa programında programın yorumcularından Murat Yetkin, sözkonusu beş şirketten birinin CHP yönetimiyle temas kurma çabasını hatırlatıp “Bunlardan ünlü bir tanesi ‘Beni kabul etmiyorsanız siz gelin, binanın arkasından girin’ demiş” dedi.

“BU İHALEDE YOKUZ”

Programın bir diğer yorumcusu Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise “Bu aralar bu 5’li gruptan bazıları ‘muhalefetin kapısını aşındıran hain kim?’ diye öğrenmeye çalışıyor” bilgisini aktardı.

Deniz Zeyrek ayrıca Sakarya Akyazı’dan İstanbul Havalimanı’na kadar gidecek olan ve dört etaptan oluşan yüksek hızlı tren hattı projesiyle ilgili olarak da Kolin İnşaat’tan kendisiyle temasa geçtiklerini ve ‘Biz bu ihalede yokuz’ dediklerini aktardı. Zeyrek, benzer şekilde Cengiz Holding’den de kendisiyle görüşme talep edildiğini belirtip “Ben görüşemedim. Muhtemelen onlar da ‘biz yokuz’ diyecekler” dedi.

Ankara’da da çok büyük bir ihale olduğunu aktaran Sözcü yazarı Zeyrek, “Adliye bir yerde toplanacak. Başta ihale yapmadan bir şirkete ‘Siz yapın’ denilmişti. Ama o şirket de girmek istemiyor” diye konuştu.