Pervin Buldan'dan 'çözüm süreci' yanıtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yeni 'çözüm süreci' iddiasının boş olduğunu söyledi. "HDP’de kalmaya devam edin" çağrısı yapan Buldan, "HDP mutlaka kazanır ve kazandırır!" dedi.

Pervin Buldan'dan 'çözüm süreci' yanıtı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis’te grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

AKP’nin partisiyle ilgili yaptığı iddia edilen planlara dair konuşan Buldan “Kim hangi hesabı yaparsa yapsın, hangi denklemi kurmaya çalışırsa çalışsın, asıl büyük denklemi HDP ve umut olduğu milyonlar kuracaktır, bundan da hiç kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın. Büyük sorumluluk alan HDP’nin ortaya koyduğu temel hedefler ve sunduğu çözümler, 86 milyonun eşit ve ortak yaşamı için en güçlü seçenektir. HDP, ülkeyi çöküşten çıkaracak en güçlü yoldur. Evet, seçenek de yol da, çözüm de biziz, bugün Türkiye’de HDP’dir ve HDP’nin yürüttüğü mücadeledir. ‘HDP’de kalmaya devam edin’ çağrısını yapıyorum. ‘HDP’yle daha güçlü yürümeye devam edin’ çağrısını yapıyorum. HDP mutlaka kazanır ve kazandırır! Bundan da hiç kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın” dedi.

SOYLU’YA: DAHA KALABALIK GELECEĞİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki gösteren Buldan “Güya, bizleri milletvekili olarak görmediğini söyleyen bir zat var. Biz de kendisini bakan olarak görmüyoruz ve tanımıyoruz. Ne olacak peki? Sen istesen de istemesen beğensen de beğenmesen de kabul etsen de etmesen de bu ülkede bize 10 milyon insan oy verdi bizleri milletvekilli seçti parlamentoya gönderdi. Bir sonraki dönem daha güçlü kalabalık geleceğiz, bu da sana dert olsun. Buradan diyorum ki; bizim üzerimizden siyasi hesaplar yapmayı bırak! Asıl albümlerinin, suç ortaklığının, hukuksuzluklarının hesabını nasıl vereceksin şimdiden onu düşün! Ve şimdiden bunun hazırlıklarını yap. Çünkü artık zaman daralıyor!” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ’ YANITI

Son dönemde yeni bir “çözüm süreci” iddiasının ortaya atıldığını belirten Buldan “Bugünlerde yeni bir çözüm süreci mi var diye bu lafı ortaya atanlar ellerinde belge yok. Sadece seçim öncesi ortaya atılan bu lafların içinin boş olduğunu biliyoruz. Valla bizim görebildiğimiz kadarıyla iktidarda bir çözülme var. Fiyaskoya dönüşen inkâr ve imha siyasetinin çözülmesi süreci var bu iktidarda. Sadece iktidar değil, bu meseleye ciddiyetle yaklaşmayan diğer siyasetler de çözülme aşamasına gelmiştir ve çözülecektir. Çünkü artık yolun sonuna gelindiğinin herkes farkında. Bu siyasetleri halk kesinlikle aşacak ve denklem dışı bırakacak, çözmeyen, çözülecektir! Bu çok açık ve nettir” ifadelerini kullandı.