Perinçek: Erdoğan ve Bahçeli ile Türkiye’yi yöneteceğiz

Perinçek, iktidar olunca ‘yolsuzluk mahkemeleri’ kuracaklarını iddia etti, ardından da, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli ile birlikte Türkiye'yi yöneteceğiz” dedi.

Perinçek: Erdoğan ve Bahçeli ile Türkiye’yi yöneteceğiz

Vatan Partisi’nin Ankara Arena Spor Salonu’ndaki 11. Genel Kurultayı’nda konuşan Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen partinin Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli ile birlikte Türkiye’yi yöneteceğiz” dedi.

Perinçek, iktidara gelmeleri halinde yolsuzluk mahkemeleri kuracaklarını dile getirerek şunları kaydetti:

“Devletin israfına son vereceğiz. İhtişama, şatafata son vereceğiz. Türkiye’de vurgunculuğa kesinlikle izin vermeyeceğiz. Fabrika açacağız, tarıma kaynak ayıracağız, milyonlarca işsizimize iş vereceğiz. Halka hizmet eden bir devlet inşa edeceğiz. Adalet sistemimizi ayağa kaldıracağız. NATO’dan çıkacağız. NATO’nun Türkiye’deki terör örgütlerine son vereceğiz. PKK bitirilecek. Suriye ile iş birliği yapacağız. Irak, İran, Rusya Federasyonu ile iş birliği yapacağız. Bu iş birliğiyle teröre son vereceğiz. Türkiye’deki NATO üsleri kapatılacak. Çin, Rusya, İran’a sesleniyorum, Latin Amerika’ya ve Asya’ya sesleniyorum, Türkiye’ye güvenin. Türkiye’de kardeşiniz olan, ihanet etmeyecek olan bir Türk milleti var.”

Kurultayda, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve 11 partilinin imzasıyla sunulan ve 2023’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde Perinçek’in Vatan Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin öneri kabul edildi.

Perinçek, önerinin kabulünün ardından yaptığı konuşmada, partililere teşekkür ederek “Bu seçimde, Türk milletini zorluklara karşı ayağa kaldıracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin Türk emekçilerinin davasına omuz vermek isteyen her değeri, sorumluluk duygularından, birikimlerinden, tecrübelerinden yararlanacağız. Onlarla birlikte Türkiye’yi yöneteceğiz. Onları kıskanan bir anlayış içinde değiliz.” dedi.