Patronlardan 'asgari ücret' mesajı: Ağır maliyetler altında ezilmek istemiyoruz

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için "işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu istemiyoruz" dedi.

Patronlardan 'asgari ücret' mesajı: Ağır maliyetler altında ezilmek istemiyoruz

Daha 2022’nin ilk aylarında gelen zamlar sefalet düzeyine inen asgari ücrette, yeni yılda geçerli olacak rakamla ilgili olarak patronlardan bir açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamıyla ilgili konuştu.

“Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz” diyen Akkol, konuşmasının devamında şu sözleri kullandı:

“İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz.”