Patronlar utanmak bilmedi: Konutlarda da kesintiye gidilsin

Enerji ve doğalgaz kesintileri üzerine bakanlarla görüşen patron örgütü temsilcileri, konutlarda da kesintiye gidilmesi talebinde bulundu.

Patronlar utanmak bilmedi: Konutlarda da kesintiye gidilsin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, sanayide enerji arzı konusunda yaşanan kriz üzerine pazar günü OSB temsilcileri ve sanayi patronlarıyla çevrimiçi toplantı yaptı.

Cumhuriyet‘te yer alan toplantı tutanaklarına göre patronlar, konuşmalarında bakanlara “kesintilerin iflaslara yol açabileceği” uyarısında bulundu. Bazı patron örgütü başkanları ise kesintilerin yalnız sanayide değil konutlarda da uygulanmasını talep etti.

Bunlardan biri Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar oldu. Yorgancılar “Özellikle cam, porselen, seramik, alüminyum sektörlerinde enerjinin kesilmemesi çok önemli. Ama biz sanayicileri çok zorluyor. O yüzden ben de, konutlarda kademeli kesinti yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de konutlarda kesinti talebini “Bu yükün sadece sanayicilere değil, konutlara da yansıtılması görüşüne katılıyorum. Sanayicilerin ciddi üretim hedefleri var ve bu hedeflerden sapamayız. Sanayicilerde ve konutlarda kademeli kesinti, bu süreci daha sağlıklı atlatmamızı sağlayacaktır” diyerek açıkladı.