Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı: 3 can kaybı

Saldırgan hakkında daha önce de Paris'in 12. bölgesindeki bir göçmen kampına "silahlı ırkçı saldırı" düzenlemek suçundan soruşturma açıldığı bildirildi. Hayatını kaybeden üç kişiden birisinin Kürt şarkıcı Mîr Perwer olduğu kaydedildi.

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı: 3 can kaybı

Fransa’nın başkenti Paris’te, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında 70 yaşlarında bir kişinin düzenlediği bildirilen silahlı bir saldırı meydana geldi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. İlerleyen saatlerde yaralılardan birinin daha yaşamını yitirdiği ve can kaybının 3’e yükseldiği bildirildi.

Le Parisien gazetesi, saldırının Ahmet Kaya Kültür Merkezi çevresinde gerçekleştiğini aktardı.

Le Parisien’in haberine göre, başkentin 10. Bölgesi’ndeki Enghien Caddesi’nde bir kişi, etrafında bulunan kişilerin üzerine silahla ateş açtı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Paris Emniyeti’nden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, kurtarma ekiplerinin müdahalesi ve güvenlik gerekçesiyle bölgenin boşaltılması çağrısı yapıldı.

Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama olmadı.

SALDIRGAN DAHA ÖNCE GÖÇMEN MERKEZİNE SALDIRMIŞ

Fransız basınında, saldırganın, Fransa’nın resmi demir yolu şirketi SNCF’ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi.

Haberlerde, saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021’de elinde kılıçla Paris’te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi.

Saldırının gerçekleştiği Paris’in 10. bölgesinde, Türkiye’den gelen göçmenlerin çok sayıda lokanta, market, berber, kuyumcu gibi iş yerleri bulunuyor.

“IRKÇI SALDIRI OLMA İHTİMALİ İNCELENİYOR”

Paris Başsavcısı Laure Beccuau da yaptığı açıklamada ölü sayısının üçe yükseldiğini belirtti. Başsavcı, saldırganın daha önceden Fransız polisinin takip ettiği birisi olduğunu söyledi. Savcı yaptığı açıklamada, saldırının ırkçı saiklerle düzenlenmiş olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiğini ifade etti.