Özgür Özel: 'Özgür Özel Kuran’a laf etti' diye yalan atanı Kuran çarpsın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet'in okul öncesi eğitim birimi kurmasıyla ilgili sözleri üzerinden kendisinin hedef alınması üzerine açıklama yaptı.

Özgür Özel: 'Özgür Özel Kuran’a laf etti' diye yalan atanı Kuran çarpsın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kuran kurslarını eleştirmesi üzerine AKP ve MHP ile islamcı çevrelerin hedefi haline gelmişti.

Özel, bunun üzerine sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamasını paylaştı.

Özel, Meclis’te yaptığı açıklamasında, “Özgür Özel Kuran’a laf ettiyse Kuran çarpsın. Yok ‘Özgür Özel Kuran’a laf etti’ diye yalan atan var ise onları Kuran çarpsın. Bu kadar yalan olur mu? Ne dediğimiz ortada. Bu ülkede eğitimi Milli Eğitim yapar. Diyanet İşleri okul öncesi eğitim birimi kuruyor. 4 yaşında 5 yaşında çocuklarla ilgili eğitim verecekmiş. Tevhid-i Tedrisat var, anayasada yazılı. Kaldıramazsın ve okul öncesi eğitim Diyanet’in değil Milli Eğitim’in işi. Benim söylediğim bu.” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel şu ifadeleri kullanmıştı: “Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet’in işi mi Milli Eğitim’in işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada işte bilimin B’si, fiziğin F’si, matematiğin M’si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa’ya uygunluğu var.”