'Özgür bir ülkede yaşıyoruz' diyen AKP'li başkandan geri adım

Kozlu'da düzenlenecek müzik festivali için yapılan 'alkol' tartışmalarına geçen aylarda "Kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkımız yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz" diye yanıt veren AKP'li başkan, yeni açıklamasında "Konser alanı içerisinde alkol satışı yasak" dedi.

'Özgür bir ülkede yaşıyoruz' diyen AKP'li başkandan geri adım

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 28, 29, 30 ve 31 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek müzik festivali Manga, Emre Aydın, Pinhani, İlkay Akkaya, Sagopa Kajmer, Hayko Cepkin, Ogün Sanlısoy, Niyazi Koyuncu gibi birçok sanatçıyı hayranlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

İlki geçen sene eylül ayında yapılan festival kimi dinci çevreler tarafından hedef alınmıştı. AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise ‘alkol’ rahatsızlığıyla hedef alınan festivalle ilgili mayıs ayında yerel basına yaptığı açıklamada “Kimsenin yaşam tarzına karışmaya hakkımız yok. Özgür bir ülkede yaşıyoruz” demişti.

Bektaş, sözkonusu çevreler için “Bunlar öküz altında buzağı arayan insanlardır. Geçen sene bu etkinliği yaptık ve bir sıkıntı olmadı. Bu muhabbetler tamamen siyasal, bu muhabbeti çıkaran insan belki de her akşam içiyordur. Laf olsun diye, konuşuyorlar. Bu memlekette bazı kafalar var, sağın da yobazı var solun da yobazı var. Bunların ikisine de ne yaparsanız yapın beğendiremezsiniz. Yobazlar çok tehlikeli insanlardır” ifadelerini kullanmıştı.

Belediye Başkanı Ali Bektaş festivale günler kala alkol tartışmaları konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bektaş “Festival aynen devam. 20 tane sanatçımız Müzik Festivali’nde 4 gün boyunca konser verecek” derken “Bu sefer de alkolsüz olacak. Konser alanı içerisinde alkol satışı yasak ama dışarıda satımına bir şey diyemem ona karışamam” diye konuştu.