Öğretmene, 8 öğrenciye 'cinsel istismar'dan 168 yıl hapis istemiyle dava

Ankara’da bir lisede 8 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan öğretmen hakkında 168 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Öğretmene, 8 öğrenciye 'cinsel istismar'dan 168 yıl hapis istemiyle dava

Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşanan olayda, lisede beden öğretmenliği yapan şahısın kız öğrencilere yönelik davranışlarının öğrencilerin birbirine anlatmasıyla ortaya çıktı. Aileler de durumu öğrenince öğretmen hakkında üzerine şikayetçi oldu. Savcılığa ifade veren şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılık, öğrencilerin Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) psikolog gözetiminde ifadelerini alınmasının ardından “şüphelinin tüm dosya kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda üzerine atılı ‘cinsel istismar’ suçunu işlediğini ve öğrencilere yönelik davranışlarında cinsel duylarını tatmin için yaptığını” belirtti.

Savcı, suçun zincirleme şekilde ve farklı mağdurlara karşı işlenmesi nedeniyle şüphelinin ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçunda cezalandırılmasını istedi. Aynı zamanda şüphelinin bakım ve gözetim yükümlülüğü olan bir eğitici olması nedeniyle ilgili artırım maddeleri de uygulanarak 168 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.