ODTÜ Rektörlüğü'nün protesto korkusu: Mezuniyet töreni iptal edildi

ODTÜ Rektörlüğü, Devrim Stadyumu'nda yapılacak mezuniyet törenini 'farklı grupların kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevirebileceği' gerekçesiyle iptal etti.

ODTÜ Rektörlüğü'nün protesto korkusu: Mezuniyet töreni iptal edildi

ODTÜ Rektörlüğü, Devrim Stadyumu’nda yapılacak mezuniyet töreninin “güvenlik” gerekçeleriyle iptal edildiğini açıkladı.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz çabaların, Stadyum’da düzenlenmesi planlanan bir törende gruplaşmalara neden olabileceği ve farklı grupların tören alanımızı kendi amaçları doğrultusunda bir protesto alanına çevireceği yönünde bilgiler almış bulunuyoruz” denildi.

Açıklama şöyle:

“Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 Akademik Yılı Diploma Töreni konusunda mensup ve öğrencilerimizden bir süredir çok sayıda soru ve mesaj almaktayız. Bu bağlamda, içinde bulunduğumuz aşamada, öğrencilerimiz, aileleri ve tüm mensuplarımıza konu hakkında yürütülen kapsamlı değerlendirmelere yönelik bilgi paylaşımında bulunmanın faydalı olacağı düşünülmüştür.

Yönetim olarak Diploma Töreni’nin hangi kapsamda ve ortamda düzenlenebileceği ile ilgili uzun süredir planlamalar ve çalışmalar yapmaktayız. Bu plan ve çalışmalar tören organizasyonunun kurgulanması ile ilgili olduğu gibi, Stadyum töreni olması durumunda sosyal ortamın ve güvenlikle ilgili düzenlemelerin planlanmasını da kapsamaktadır.