O imamın görevine devam ettiği ortaya çıktı

Konya'da katledilen doktor Ekrem Karakaya'nın ardından, camide cuma namazı sırasında sarf ettiği sözler nedeni ile hakkında soruşturma açılan imam Ahmet Gür'ün açığa alınmadığı, görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

O imamın görevine devam ettiği ortaya çıktı

Konya Şehir Hastanesi’nde gören yapan kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya, ameliyat ettiği hastasının hayatını kaybetmesinin ardından, hastanın oğlu Hacı Mehmet Akçay tarafından katledilmişti.

Olay sonrası doktorlar 2 günlük iş bırakma eylemi yapmıştı. Geçtiğimiz Cuma günü Selçuklu ilçesinde bulunan bir camide görevli olan imam Ahmet Gür ise verdiği vaaz sırasında doktorları hedef almıştı.

Ahmet Gür konuşmasında, “Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki ‘Sen git grevdeyiz’ Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim” şeklinde tepki çeken sözlere imza atmıştı.

4 GÜNDÜR DEVAM EDEN SORUŞTURMA!

Olayın üzerinden yaklaşık 4 gün geçerken hakkında soruşturma başlatılan A.G.’nin açığa alındığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

HaberTürk‘ten Zafer Samancı’nın haberine göre “imamın infial yaratan sözlerinin ardından olası daha kötü olayların yaşanmaması için idari izne ayrılarak görev yerinin değiştirildiği” belirtildi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Konya’ya gönderilen müfettişlerin, pazartesi günü raporlarını tamamlayıp hızlı bir şekilde başkanlığa iletecekleri ve başkanlığın ise aynı hafta içinde soruşturmayı sonuca bağlayacağı öğrenildi.