Nihal Bengisu Karaca, kimi destekleyeceğini açıkladı!

AKP tarihindeki en büyük provokasyonlardan biri olan Kabataş yalanının ortaklarından Nihal Bengisu Karaca, altılı masanın adayını destekleyeceğini açıkladı.

Nihal Bengisu Karaca, kimi destekleyeceğini açıkladı!

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca için sosyal medya üzerinden “Nihal Bengüsü Karaca’nın son zamanlarda çaktırmadan veya açıktan nasıl olup da bu kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini anlamaya çalışıyorum” ifadelerine yer verdiği bir paylaşımda bulundu.

Özdemir’in paylaşımına yanıt veren Karaca ise “Bengüsü değil Bengisu . Konuşmayı dinleseydiniz altılı masanın önemine dikkat çektiğimi görürdünüz. Haa ama altılı masa demek Kılıçdaroğlu demektir diyorsanız bakın bu anlamlı olur” ifadelerini kullandı.

Karaca, bunun üzerine bir sosyal medya kullanıcısının, “Nihal hanım etrafta sizin Kılıçdaroğlu’nu desteklediğiniz algısı var, doğrudur yanlıştır bilemem ama yersiz ve haksız bir algı değil bu” yorumu üzerine ise şu açıklamayı yaptı:

“Ben bu seçimde 6’lı masa kimi aday gösterirse o kişiyi destekliyorum. Aydın mesuliyeti gereği de bunu şimdiden ilan ediyorum. Bekir Ağırdır’ın bilimsel teşhisi ‘6’lı masanın adayı kazanır’ şeklinde. Ben de o kanaatteyim. Adaylar arası hizipçilik yapmak, kavga çıkartmak yanlış.”

Nihal Bengisu Karaca, AKP iktidarının medyadaki kalemşörleri arasında yakın zamana kadar önde gelen isimleri arasında bulunuyordu. Karaca, 2013 Haziran Direnişi’nde ortaya atılan ve tarihe “Kabataş Yalanı” diye geçen provokasyonun ortakları arasında yer alıyordu.