Neden yeni bir cumhuriyet istiyoruz?

Sermaye egemenliğine son vermek, bağımsız bir ülkeyi kurmak, laikliği kazanmak için sermayenin, gericiliğin ve emperyalizmin çıkarlarını temsil eden istibdat rejimi ile kavgamız var. O yüzden haramilerin saltanatını yıkacağız, emekçi halkın hakkı olan ülkeyi, Sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Biz bu ülkede bir düzen değişikliği istiyoruz. Emekçilerin laik ve bağımsız cumhuriyetini kurmak için mücadele ediyoruz. Ülkemizin son yirmi yıllık tarihini kabaca ifade eden aşağıdaki sözler aslında tam da ne için mücadele ettiğimizi özetler niteliktedir.

***

“Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum.”

“Ülkeme yatırım için dünyanın tüm girişimcileriyle görüşürüm. Bakanlarıma da her yerde görüşmelerini tavsiye ederim. Çünkü ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim.”

“İlk 19 madencimizin bedeninde herhangi bir yanık yoktu, güzel öldüler. 8 madencimizde ise hafif yanıklar vardı, onların kimlik tespitlerinde sorunlar yaşandı. Maden işçileri ailelerine teslim edildi.”

“Bu bölgenin insanı bu tür olaylara alışık. Şöyle 20 yıl gerisine gidiyorum. 90’lı yıllardan bugüne Zonguldak’ta bu tür faciaları hep yaşadık. Kömür ocaklarına ben de indim. 2 bin metre derinlikte madencilerin nasıl çalıştığını gördüm. Onlarla iftar yaptım. Bu mesleğin kaderinde bu var.

“En son 41’inci işçimize ulaştık o da rahmetli olmuş. Merhumların sayısı 41 olmuş oldu. Patlamanın sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak. Amasra en ileri maden teknolojilerine sahip. Biz kader planına inanmış insanlarız.”

İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.”

“Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar.”

“Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere
yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın etkileridir. Her şey ona göre belirlenir.”

“Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.”

“Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir.”

Keşke Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiç biri olmazdı.”

“Son yüz yıl kapatılması gereken bir parantezdir.”

“Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanıyım.”

Özgür Suriye Ordusu, kendi vatanlarını korumak için bir araya gelip organize olmuş, bizim de desteklediğimiz, tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki Kuvayi Milliye güçleri gibi sivil oluşumdur.”

“İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, Selahaddin-i Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camii’nde namazımızı da kılacağız.

“Oğlum gemi değil gemicik aldı. Siz kalkar, 15-16-17 yaşında bir gemi alır ve küçük gemi de küçük bir gemiciklerden olursa ve bunun da ödeme koşulları da gayet iyi olursa, kendi kendini ödeyecek durumda olursa niye alınmasın? 300, 400, 500 bin dolar peşinatla bir gemi alabiliyor, ondan sonra da bu gemi, taksitlerini kendisi ödeyebiliyorsa bunu yapabilirsiniz.”

“Siyasi irade olarak biz bu konuda iş adamlarımızın arkasında olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz.”

“TEKEL’i babalar gibi satarız.”

“Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük

“Ayaklar baş olursa kıyamet kopar.”

“Lan artistlik yapma, ananı da al git!

“Yetmez ama evet.”

***

Sanıyoruz ki, bunlar neden yeni bir Cumhuriyet için mücadele ettiğimizi özetlemek için yeterli olmuştur. Sermaye egemenliğine son vermek, bağımsız bir ülkeyi kurmak, laikliği kazanmak için sermayenin, gericiliğin ve emperyalizmin çıkarlarını temsil eden istibdat rejimi ile kavgamız var. O yüzden haramilerin saltanatını yıkacağız, emekçi halkın hakkı olan ülkeyi, Sosyalist Türkiye’yi kuracağız!