Nebati'den 'asgari ücret' açıklaması

Nebati, asgari ücretle ilgili “Çalışan ve çalıştıranı tatmin edecek şekilde belirlenmesi faydalı olur” dedi.

Nebati'den 'asgari ücret' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Nebati, “EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Herhalde bu konuda da kabine sonrası çalışma bitmiş olursa Sayın Cumhurbaşkanı’mız açıklamaları yapar. Çalışma Bakanlığımız ile bunun gerek kamu gerekse de özel sektör üzerindeki maliyetleri konusunda karşılıklı görüşmelerimizi yapıyoruz. Üretim tarafının bundan olumsuz etkilenmemesi noktasında gerek işverene gerekse de çalışana bizim tarafımızdan hangi destekler verilecekse adımlar atma noktasında hazırız. Güçlü bir bütçeyle gireceğimiz için inşallah bu konuyu yöneteceğiz.” dedi.

Nebati, birçok alanda vergi indirimleri yaptıklarına dikkati çekerek, “Vergi indirimleri konusunda da oynayacak bir yerimiz kalmadı.” diye konuştu.

Bu yıl asgari ücrette yüzde 95 artış sağladıklarını anımsatan Nebati, şunları kaydetti:
“Bununla ilgili Çalışma Bakanlığımız dün işveren ve işçi temsilcileriyle görüşmeleri yaptılar. Asgari ücretin hem işçilerimizi hem de işverenlerimizi tatmin edecek bir seviyede gerçekleştirilmesi ülkemizin faydasına olur.”
Her 6 aylık dönemde olduğu gibi gelecek yıl da memura ve emekliye enflasyon farkının verileceğini söyleyen Nebati, eğlence vergisinin Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yüzde sıfır olmasına ilişkin de “Sanatçılarımıza verdiğimiz sözü tutmuş olduk.” dedi.