Nebati: Enflasyon, aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak

Nebati, "Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız" dedi.

Nebati: Enflasyon, aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çeşitli ziyaretler ve programlar için sabah saatlerinde Kastamonu’ya geldi. Bakan Nebati, AKP İl Teşkilatı’nca Şerife Bacı Öğretmenevi’nde düzenlen ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programına katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Nebati, “Dünya bir krizle karşı karşıya kaldığında bu krizin üstünden gelecek her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. 20 yıldır bu ülkede hiç ama hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’, ‘Beni doktorsuz bıraktılar’, ‘Benim çocuğumu kitapsız bıraktılar’ diyemez” ifadelerini kullandı.

“Bakın döviz kurunun oynaklığı minimum seviyede” diyen Nebati, “Öngörülebilirliğin arttığı, insanların hesaplarını çok rahat bir şekilde yapabildiği bir dönemdeyiz” iddiasında bulundu.

Enflasyon ile ilgili de konuşan Nebati, şunları söyledi: “Enflasyon, aralık ayından itibaren baz etkisiyle de olsa hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak ve hedefimiz olan tek rakamlı enflasyonu yakalayacağız. Bunu hiç kimse işini kaybetmeden, aşını kaybetmeden, kepenk kapatmadan, atölyelerin kapılarına kilit vurmadan, fabrikaların kapılarına kilit vurmadan gerçekleştireceğimizi; tüm dar gelirli, sabit gelirli başta olmak üzere, toplumun enflasyondan en fazla etkilenen kesimlerinin bizim attığımız adımlarla daha rahat bir hayat sürdüreceklerini, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde 20 yıldır yapmış olduğumuz uygulamalarla devam ettireceğimizi ifade ederim.”