NATO'dan Türkiye açıklaması

Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin kaygılarının giderilmesi gerektiğini belirterek üç ülkenin üst düzey yetkilileri ile gelecek günlerde Brüksel’de görüşeceğini açıkladı.

NATO'dan Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin başkenti Washington’da yaptıkları görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın  NATO’ya üyelik sürecine ilişkin kaygılarına değinen Stoltenberg, “Tüm müttefiklerimizin güvenlik kaygılarını gidermemiz gerekir ve burada birlik içinde bir yol bulacağımıza eminim. Bu noktada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç liderleri ile yakın temas içindeyim ve üç ülkenin üst düzey yetkililerini önümüzdeki günlerde Brüksel’de bir araya getireceğim” dedi.

Türkiye’nin kaygılarını görüşmek üzere masaya oturmaya hazır olduklarını söyleyen Stoltenberg, şöyle konuştu:

“Niyetim bunu NATO Zirvesi’nden önce çözmektir. İlerleme kaydetmek için aynı zamanda 30 NATO üyesinin mutabık kalması gerektiğini, Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’nin belirttiği kaygıları gidermek üzere masaya oturmaya hazır olması gerektiğini biliyorum. Tüm NATO müttefikleri Türkiye’nin PKK tehdidi dahil tüm kaygılarının giderilmesi için masaya oturmaya hazır.”