NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin NATO içinde önemli bir müttefik olduğunu dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de gündeme ilişkin konular üzerine Atina’da faaliyet gösteren Capital’e açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, İskandinav ülkelerinin NATO’ya üyelik başvurularına değinerek, “Finlandiya ve İsveç’in liderleriyle konuştum ve ayrıca Türkiye ve NATO müttefikleriyle de yakın temaslarım var. Amacım süreci hızlandırmak, bunun için çok geç değil” dedi.

Stoltenberg, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Başka hiçbir NATO müttefiki, Türkiye’den daha fazla terör saldırısına maruz kalmadı. Türkiye, IŞİD’le mücadele için Irak’ta bir misyonda yer alıyor. IŞİD’le mücadelede büyük ölçüde Türkiye’nin yardımı bulunuyor. Sadece haritaya baktığınızda Türkiye’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğunu görebilirsiniz. Türkiye’nin konumu, Karadeniz’deki durum açısından da önemlidir.”

Stoltenberg, Türkiye’nin Ukrayna’daki rolüne değinerek, “Türkiye, Ukrayna’ya yıllardır destek sağlama açısından önemli bir ülke oldu ve olmaya da devam ediyor. Ukrayna’ya, sadece İHA tedariki değil, çok önemli destekler sağladı. Ukrayna da bu yardımları memnuniyetle karşılıyor” diye konuştu.