NATO: Füze Ukrayna'dan fırlatıldı

NATO, Polonya'ya dün düşen füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya'nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabileceğini bildirdi.

NATO: Füze Ukrayna'dan fırlatıldı

NATO, ilk bulgulara göre Polonya’ya dün düşen füzenin Ukrayna hava savunma sisteminden Rusya’nın seyir füzesine karşı ateşlenmiş olabileceğini bildirdi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Polonya Başbakanı Morawiecki de “Rusya’ya karşılık veren Ukrayna kuvvetleri, kendilerini savunmak için füze fırlattı. Bunlardan biri yanlışlıkla Polonya topraklarına düştü” açıklamasında bulundu.

Rusya tarafından atılan füzelerin bir kısmının düşürüldüğünü belirten Morawiecki, “Bu füzelerden bazıları Ukrayna’da kritik altyapıyı vurdu. Bu saldırıya karşılık veren Ukrayna kuvvetleri, kendilerini savunmak için füze fırlattı. Bu füzelerden biri yanlışlıkla Polonya topraklarına düştü” dedi.

Morawiecki, “Dünkü olayın Polonya topraklarına kasıtlı bir saldırı olduğuna dair hiçbir gösterge yok. Przewodow’da yaşananlar, iki Polonya vatandaşının ölümüyle sonuçlanan talihsiz bir olaydır” ifadelerini kullandı.