"Müvekkilimin söyleyeceklerinden değil enflasyonlu seçimden korksunlar"

Dülger, Türkiye’ye iade gerekçeleri daha güçlü olmasına rağmen ABD’ye iadenin gerçekleşmesini 'siyaset' olarak değerlendirdi.

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle bir süredir Avusturya’da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK) ABD’ye iade edilmesi, ikinci bir Reza Zarrab olayının yaşanması ihtimalini gündeme getirdi. SBK’nin avukatı Murat Volkan Dülger Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’ya konuştu. Dülger, Türkiye’ye iade gerekçeleri daha güçlü olmasına rağmen ABD’ye iadenin gerçekleşmesini ‘siyaset’ olarak değerlendirdi ve “Sonuçta kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verdi. Siyaseten öncelikli iade kararını ABD’den yana kullandı” dedi.

İkinci bir Reza Zarrab olayı yaşama ihtimaline dair Türkiye’de herkesin bunu istediğini öne süren Dülger, “ama” diyerek, şöyle devam etti:

“Benim müvekkilimin anlatacak siyasi bilgisi veya siyasilerle içli dışlı ilişkisi yok. Tayyip Erdoğan’la sürekli servis edilen iki fotoğrafı var, başka yok. İnsanların bunu sorgulaması lazım. Madem bu kadar samimi neden üçüncü bir fotoğraf yok. Dolayısıyla politik açıdan SBK’nin söyleyeceklerinden değil, enflasyonlu seçimden korksunlar.”

Dülger, “Sezgin Baran Korkmaz suçsuz olduğunu söylüyor. ‘Ben bu paraların bu şekilde elde edildiğini bilmiyorum. Suçsuz olduğum için yargılanıp geri geleceğim’ diyor” ifadelerini kullandı. Dülger, Korkmaz’ın yargılanma süreci için ABD’ye gideceğini de ifade etti.