Muhsin Yazıcıoğlu anmasını eleştirince CHP'den ihraç edilmişti, karar mahkemeden döndü

CHP Ankara İl Başkanı'nın Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarını ziyaretini eleştirmesinin ardından CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinden alınan Onur Öktem, karar aleyhinde açtığı davayı kazandı.

Muhsin Yazıcıoğlu anmasını eleştirince CHP'den ihraç edilmişti, karar mahkemeden döndü

CHP’li Onur Öktem, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın Maraş’ta 13 yıl önce helikopter kazasında ölen Büyük Birlik Partisi’nin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret etmesini eleştirmiş, bunun üzerine de partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığı görevinden alınmış ve CHP’den ihraç edilmişti.

Öktem, bunun üzerine açtığı davanın sonucunda parti üyeliğinden ihraç kararının iptal edildiğini duyurdu. Öktem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kağıt üzerinde uzaklaştırılmaya çalışıldığım yuvama, yine kağıt üzerinde geri dönebilmek için açmış olduğum dava lehime sonuçlandı.

Yaşanılan bu süreçle ilgili son nefesime kadar yuvam adına büyük bir üzüntü duyacak olsam da, kendi adıma vermiş olduğum onur mücadelesini de haklı bir gururla hatırlayacağımı bilmenizi isterim”

“KABUL EDİLMEYECEK EYLEM VE SÖYLEMLER”

Onur Öktem, geçen yıl yapılan ziyaret üzerine sosyal medya hesabından bir açık mektup yayımlamış ve “Ankara İl Başkanı Sayın Ali Hikmet Akıllı örgütümüzün kabul etmeyeceği eylem ve söylemlerle canımızı yakmıştır. Bizler ağzımızdan çıkan sözün esiri oluruz. Tutsak olmayan, özgürlüğünü elinde tutan kararlı ve ilkeli bir örgütün söylemleri ve adımları sadece kendi sınırları içerisinde olmamalı. Bugün canı yanan canlarımızın sesi olmak sol yanımıza olan aşkımızdandır. Bedel ödenecekse de bu bedeli ödemekten onur duyarım. Hal böyleyken yönetilemeyen Ankara İl Örgütü gerçeği karşımızda durmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.