Muharrem Sarıkaya Habertürk'e geri döndü

Canlı yayın sırasında meslektaşına tokat atan Muharrem Sarıkaya, iki ay sonra Habertürk'te yeniden yazmaya başladı.

Muharrem Sarıkaya Habertürk'e geri döndü

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, 17 Aralık 2021’de yayın sırasında bir meslektaşına tokat atmasının ardından ara verdiği yazılarına, Ciner Medya yöneticilerine teşekkür ederek yeniden başladı.

Sarıkaya, AKP’li Fatma Şahin’i konuk ettiği Habertürk yayınında seste problem çıkınca yardımcı olan İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir’e tokat atmıştı. Gelen tepkiler üzerine, Ankara temsilciliği görevinden istifa etmiş ve yazılarına ara vermişti.

Sarıkaya, yaklaşık iki ay sonra ‘köşesine’ geri döndüğünü ‘İkinci şans’ başlıklı yazısıyla duyurdu.

‘VİCDANEN VE ETİK AÇIDAN GEREKENLERİ YAPTIM’

“İkinci şansın üçüncüsü olmadığını da biliyorum. Bu bilinçle tekrar merhaba diyorum” diye yazan Sarıkaya, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Benim de başımdan geçti; medeni bir toplumda yaşayan bireyler olarak yapılması gereken ne varsa yapıldı.
Bir anda öfke kontrolü yapamamanın yarattığı refleksle muhatabını rencide edici bir hareketin faili olarak, muhatabımdan özür diledim.

Yargıda uzlaşarak helalleştim; medya grubumuzda temsile dair görevlerimden de istifa ettim…

Kısaca vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım.

Belirli bir süre de yazılarıma ara verdim…

Gazetecilikten başka hiçbir işi olmayan, 43 yılını sadece yazmakla geçiren bir yazar için yazılarından uzak kalmanın ne demek olduğunu biliyorum.

Bu süreçte tesellim, bireyi olmaktan gurur ve onur duyduğum Türk insanının bağrının ve vicdanının ne denli güçlü olduğunu da bana bir kez daha göstermesiydi.

Yolda, otobüste, metroda, trende; o kadar çok mesaj ve telefon aldım ki…

Kimi, ‘Defalarca özür diledin, buna rağmen hak etmediğin ölçüde küfür ve linçle karşılaştın; bu kadarı da fazla ama…’ dedi…

Bazıları, ‘Bunlara karşı, ne yanıt verdin, ne dava açtın; hoşgörülü davrandın… Yazılarına başla…’ cümleleriyle yaklaştı.

Ciner Medya Grubu yöneticilerimin, meslektaşlarımın ve arkadaşlarımın bana karşı tutumları, destekleri de en büyük tesellim oldu.

Bütün bunları bana tanınan ikinci şans olarak görüyorum… İkinci şansın üçüncüsü olmadığını da biliyorum. Bu bilinçle tekrar merhaba diyorum…”