Muharrem Erkek: Ekrem İmamoğlu için ceza isteyen savcı, Cumhuriyet'in savıcısı değil, Saray'ın savcısıdır

CHP'li Muharrem Erkek, “Savcı Cumhuriyetin savıcısı değil, Saray'ın savcısıdır. ‘Ahmak davası’ biliyorsunuz. Çünkü ahmak bir İçişleri Bakanı olunca maalesef ülke bu sorunları yaşıyor” dedi.

Muharrem Erkek: Ekrem İmamoğlu için ceza isteyen savcı, Cumhuriyet'in savıcısı değil, Saray'ın savcısıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada hapis cezası ve siyasi yasak talep edilmesi ve duruşmanın ertelenmesine tepki gösteren CHP’liler, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı’nda bir araya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bugün Ekrem İmamoğlu için ceza isteyen savcı, Cumhuriyet’in savıcısı değil, Saray’ın savcısıdır. ‘Ahmak davası’ biliyorsunuz. Çünkü ahmak bir İçişleri Bakanı olunca maalesef ülke bu sorunları yaşıyor” dedi.

Erkek, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davanın bir demokrasi mücadelesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

Bu dava bir demokrasi davası aslında. Çünkü bu davada İstanbul seçmeninin, İstanbul halkının iradesini yargılıyorlar. Dün 10 Kasım’dı. Cumhuriyetimizin kurucusu, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir saygı ve minnetle andık. Ata’mızın bir sözünü burada vurgulamak istiyoruz. ‘Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet olarak varlığı kabul edilemez.’

Bugün güzel ülkemiz, gerçek bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Çünkü devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Demokrasiyi katlettiler. Yerel demokrasiyi de katlettiler. Ama asla unutmasınlar. İşte il başkanımız da yanımızda. O da çok haksız cezalarla karşı karşıya bırakıldı. Ama siyaset yapmasını hiçbir güç engelleyebildi mi? Engelleyemezsiniz. Üyemizden Genel Başkanımıza kadar; hangi davaları açarsanız açın, hangi cezaları isterseniz isteyin hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramayacaksınız. Çünkü bu mücadele adalet mücadelesi, bu mücadele demokrasi mücadelesi.

Bugün Ekrem İmamoğlu için ceza isteyen savcı,Cumhuriyet’in savıcısı değildir; Saray’ın savcısıdır. ‘Ahmak davası’ biliyorsunuz. Çünkü ahmak bir İçişleri Bakanı olunca maalesef işte ülke bu sorunları yaşıyor. Bu davalarla ülkeyi meşgul ediyorlar. Ama asla unutmasınlar; tüm kumpas davaları bir gün gelir mutlaka çöker. Unutmayın ve hiç kimsenin endişesi olmasın. Genel Başkan’ımızın her zaman vurguladığı gibi ‘Bu topraklara adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz.