MSB: İğneada açıklarında mayın tespit edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiğini duyurdu.

MSB: İğneada açıklarında mayın tespit edildi

Milli Savunma Bakanlığı, İğneada açıklarında tespit edilen mayına Sualtı Savunma Timlerince (SAS) etkisiz hale getirmek için müdahalede bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildi. SAS timlerinin süratle intikal ettirildiği bölgede mayın emniyete alındı, etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir.Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır.”

Müdahalenin ardından mayının Sualtı Savunma Timlerince etkisiz hale getirildiği bildirildi.26 Mart’ta İstanbul Boğazı’nın kuzeyinde de mayına benzeyen yabancı bir cisim tespit edilmişti. İncelemelerin ardından eski tip bir mayın olduğu tespit edilen cisim, etkisiz hale getirilmişti. Müdahale sırasında İstanbul Boğazı bir süre gemi trafiğine kapatılmıştı.