Milli Gazete’de Gülşen'e hakaret

Geçtiğimiz günlerde hukuksuzca gözaltına alınan sanatçı Gülşen mahkeme kararıyla tahliye edildi. Milli Gazete’nin bu haberi verirken kullandığı dil ise dikkat çekti.

Milli Gazete’de Gülşen'e hakaret

Gazete tahliye haberini, “İmam Hatiplilere hakaret etmişti: Hadsiz Gülşen tahliye edildi!” başlığıyla verirken haberin kapağında ise “Sanatçı müsveddesi Gülşen tahliye edildi” ifadeleri yer aldı.

 

 

Gazetenin haber metninde ise şu ifadeler kullanıldı:

“İmam hatiplilere hakaret etmişti: Hadsiz Gülşen tahliye edildi!

İmam hatiplerle ilgili sözleri sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen şarkıcı Gülşen, tahliye edildi.

‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ diyerek İmam hatiplilere hakaret eden sözde şarkıcı Gülşen başlatılan soruşturma sonrasında Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan tutuklanmasına karar vermişti.

25 Ağustos’ta tutuklanarak Bakırköy Cezaevi’ne gönderilen LGBT sapkınlığının bayraktarlığını yapan Gülşen, tahliye edildi.

Kararı ‘konutu terk etmeme’ koşuluyla veren mahkeme heyeti, dosya davaya dönüşene kadar Gülşen’i ev hapsine mahkum etti.”