Milli Gazete, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararını kutladı

Gazetenin haberinde "İstanbul Sözleşmesi zihniyetinden tamamen kurtulabilme adına söz konusu yasanın da (6284) bir an evvel kaldırılması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Milli Gazete, Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararını kutladı

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete‘de Bekir Şirin’in imzasıyla yayınlanan “Şimdi sıra 6284’te… Millî Görüş’ün zaferi!” başlıklı haberde, Danıştay 10’uncu Dairesi’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını hukuka uygun bularak iptal davasını reddetmesini kutlandı.

Haberde, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden 20 Mart 2021 tarihinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çekilmesinin ‘Milli Görüş hareketinin mücadelesi neticesinde’ gerçekleştiği ifade edildi.

‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair 6284 sayılı kanunun hedef alındığı haberde, “Millî Görüş hareketinin vermiş olduğu büyük mücadelenin ardından İstanbul Sözleşmesi iptal edilmiş olsa da aile kurumunu ve ahlaki yapımızı tehdit eden bir başka unsur olan 6284 sayılı yasa varlığını koruyor. İstanbul Sözleşmesi zihniyetinden tamamen kurtulabilme adına söz konusu yasanın da bir an evvel kaldırılması gerekiyor” denildi.

Haber, gazetenin 21 Temmuz Perşembe günkü manşetinde yer aldı.