MHP Şırnak İlçe Başkanı İlhan: Kimliğimi kullanıp hat çıkarmışlar

Taksim'deki saldırının şüphelisi ile HTS kayıtları çıktığı öne sürülen MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, “O numarayı, kimlik fotokopimle sahte olarak Cizre'den çıkarmışlar” dedi.

MHP Şırnak İlçe Başkanı İlhan: Kimliğimi kullanıp hat çıkarmışlar

İstiklal Cadde’sindeki saldırının şüphelisi Ahlam Albashir ile telefonla görüştüğü öne sürülen MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, basın açıklaması düzenleyerek iddiaları reddetti. İlhan, söz konusu hattın kendisine ait olmadığını söyledi.

İlhan, MHP Şırnak il binasında yaptığı açıklamada, “Sabah saat 09.30 civarlarında beni karakola davet ettiler. Gelen arkadaşlar ‘Bu numarayı tanıyor musunuz’ diye sordular. Ben de ‘yok’ dedim. Başka bir şey de çıkmadı. O numarayı Cizre’de benim kimlik fotokopimle sahte olarak başka bir yerden çıkarmışlar. Davacıyım ve şikayetçiyim” dedi.

İlhan, şöyle devam etti: “Bu hat, 2019’da, kimlik fotokopim kullanılarak çıkarılmış, sahte bir hat. Bu hatla ilgili başka bir görüşme de yoktur. Asılsızdır. Beni ve partimi hedef alan terör örgütü, bize bu şekilde çamur atıyor. Avukatımla görüştüm, davalarımızı açtık. Hattı kimin çıkardığına dair bilgim yok, bu emniyetin işi.”