MHP'den istifa eden isme saldırı olayıyla ilgili 6 gözaltı

Kayseri'de yerel bir televizyon kanalında program yapan gazeteci Azim Deniz ile geçen günlerde MHP'den istifa eden Kocasinan Meclis Üyesi Sedat Kılınç'a yumruklu saldırıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

MHP'den istifa eden isme saldırı olayıyla ilgili 6 gözaltı

Kayseri’de, dün Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi’ndeki yerel Deniz Postası TV’nin stüdyosunda düzenlenecek program öncesi, Belediye Meclisi Üyesi Sedat Kılınç, bir grubun yumruklu saldırısına uğradı. Gazeteci Azim Deniz de tarafları ayırmaya çalışırken darbedildi. Kılınç, stüdyodan dışarı çıkarılıp bir süre dövüldü. İhbarla adrese polis ekipleri sevk edildi.

Kendi imkanlarıyla kentteki farklı hastanelere giden Deniz ile Kılınç, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı.

Olayın ardından Halk TV’ye bağlanan Sedat Kılınç “Yaklaşık 50-100 kişilik bir grubun saldırısına uğradım, kim olduklarını bilemiyoruz. Alçakça bir saldırı oldu. Şu anda hastanedeyim. Emniyet güçleri araştırıyor. Kaçırılma doğru değil. Önce televizyon binasında sonra aşağıda saldırı oldu, sonra aracıma binerek hastaneye geçtim. Bir gün önce istifam olmuştu, röportaj vermeyeceksin dediler” demişti.

SALDIRI KINANDI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti de olayı kınadı. Cemiyetin yayımladığı mesajda, “Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz’e yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Her ne kadar bu saldırının hedefi doğrudan gazeteci Azim Deniz olmasa da bir basın kuruluşunun kalabalık bir grup tarafından basılması ve program konuğunun darbedilmesi, olayı engellemek isteyen gazeteci Azim Deniz’in de aynı şekilde şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Bu tarz saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri görevini yapmaya davet ediyor, saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz” denildi.