Metroda siyah aileye 'Afrika'ya dönün' tehdidi ve küfür

İstanbul’da, Yenikapı-Hacıosman metro hattında yanında oturan siyah bir aileye tehditler savurup küfür ettiği iddia edilen O.O.K., gözaltına alındı.

Metroda siyah aileye 'Afrika'ya dönün' tehdidi ve küfür

İstanbul’da, Yenikapı-Hacıosman metro hattında bir yurttaşın cep telefonu kamerasına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, O.O.K. isimli yolcunun, yanında oturan siyah aileye “Afrika’ya dönün, gidin buradan” dediği, hem İngilizce hem Türkçe küfürler ettiği görüldü.

Kimliği belirlenen şahıs, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme”, “ayrımcılık” ve “tehdit” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme”, “Ayrımcılık” ve “Tehdit” suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda, 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, “İstanbul’da rezil ırkçılık. Küfürler yağdırdı” başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan incele neticesinde şahsın O.O.K. olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen O.O.K. isimli şahıs kısa süre içerisinde görevlilerimizce yakalanmıştır” denildi.